De naam ‘Trattori Cantanti’ is een knipoog naar de plek waar het koor de eerste jaren van zijn bestaan repeteerde: de showroom van een dealer in landbouwwerktuigen. Elke dinsdagavond repeteerde het koor daar te midden van reusachtige tractoren die, met wat fantasie, een onderdeel van het koor leken. Het waren net ‘zingende tractoren’, of op zijn Italiaans: Trattori Cantanti. 

Het koor zingt een gemengd repertoire ‘van klassiek tot hedendaags’. Onder de inspirerende muzikale leiding van Mari’an van Loon is het koor gegroeid, zangtechnisch èn in de vertolking van het brede repertoire. Het koor wordt al weer vele jaren begeleid door de pianist André van ’t Wout, onze steun en toevluchten. De repetitieavonden zijn intensief en tegelijkertijd gezellig, tijdens de pauze wordt er volop bijgepraat. Een aantal keer per jaar organiseren we na afloop van de repetitie een borreluurtje en de jaarlijkse ‘bonte avond’ met optredens van leden in allerlei verwachte- en onverwachte formaties, wordt al een aardige traditie.  

Er zijn momenteel ca. 40 leden en alle stemgroepen zijn behoorlijk vertegenwoordigd, maar net als bij veel andere koren zijn nieuwe zangers, zeker tenoren en bassen, altijd welkom.  

Het koor repeteert dinsdagavond van half acht tot kwart voor tien in gebouw Immanuel, Kerkstraat 1, Woubrugge. Eerst een keertje komen luisteren en kijken is uiteraard mogelijk. Voor nadere informatie: Rob de Jong 06-24264769. 

Facebook