Vrouwenkoor Colorique Alphen aan den Rijn

Vrouwenkoor Colorique uit Alphen aan den Rijn bestaat uit 10 vrouwen en zingt onder leiding van dirigent Marta Leda zeer afwisselend repertoire; van lichtklassiek tot barok, van Middeleeuws tot modern. Alhoewel het koor ook werken uitvoert met pianobegeleiding, is het gespecialiseerd in a capella zang. 

Colorique bestaat sinds de zomer van 2013 en is een voortzetting van het vrouwenkoor van Collegium Voci. Sinds september 2023 heeft Colorique een nieuwe dirigent; Marta Leda. Marta studeerde koor- en oratoriummuziekdirectie aan het Karol Szymanowski Conservatorium in Katowice (Polen) bij Jan Wojtacha, de hoofddirigent van het Filharmonisch koor in Katowice. Daarna begon ze met haar klavecimbelstudie bij Marek Toporowski eveneens aan het conservatorium in Katowice. In 1998 vervolgde ze de klavecimbelstudie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ton Koopman en Tini Mathot. Naast a-capella-uitvoeringen met koor draait ze haar hand niet om voor stukken met orkest.  In 2014 dirigeerde zij het Leids Kamer Orkest bij de kerstuitvoering van Gemengd Koor Sancta Maria. 

Vrouwenkoor Colorique repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Wijkcentrum Kerk en Zanen aan de Oude Wereld 51-59 in  Alphen aan den Rijn. Ben je kleurrijk en enthousiast. En hou je van zingen? Dan ben jij meer dan welkom bij Colorique. Kom gerust een paar keer vrijblijvend met ons meezingen. 

Categories:

Tags:

Comments are closed