Popkoor Mikado

Popkoor Mikado (opgericht in 2001) bestaat uit rond de 40 zangers en zangeressen die het een uitdaging vinden om van ieder optreden weer een feestje te maken. Een professionele aanpak door aandacht voor zangtechniek, presentatie, choreografie en kleding, gecombineerd met een flinke portie enthousiasme staat garant voor het neerzetten van een kwalitatief goed optreden.  

Iedere dinsdagavond vind je Mikado in Dorpshuis de Tas in Benthuizen. Er wordt dan gerepeteerd onder de deskundige leiding van dirigent Mathieu Smit. Plezier in zingen en ontspanning staan voorop, maar er wordt wel serieus gewerkt aan resultaten. En wat is er leuker dan deze aan het publiek te laten horen?  

Omdat wij er zo van genieten willen we graag dat nog meer mensen dat doen!  

Dus, lijkt het je leuk om mee te doen met ons popkoor en ben je tussen de 18 en 64 jaar? Kom dan een keer op dinsdagavond met ons mee repeteren om te ervaren of het echt iets voor jou is. We beginnen om 20.00 uur! 

Repertoire 

Het repertoire Mikado spreekt een breed publiek aan. Het bestaat uit bekende swingende popmuziek, afgewisseld met gevoelige ballads. De nummers van bijvoorbeeld Queen, Toto, Pharell Williams, Electric Light Orchestra, Maroon5, Kensington, Van Dik Hout, Pink, Coldplay en vele andere zijn meerstemmig, herkenbaar, maar vaak toch net in een ander jasje gestoken. Voortdurend wordt het repertoire aangepast en uitgebreid. 

Iedere gelegenheid vraagt om ander repertoire, Mikado heeft bijvoorbeeld ook een uitgebreid kerst- en winterrepertoire bestaande uit Rockin’Reindeer Christmas, Merry Christmas Darling, Sing Noël, Noël, Sleigh Ride, Angels, You raise me up, Walking in the Air , Underneath the tree, Mister Snowman en vele anderen.  

Alphens Korenfestival 

Mikado is inmiddels een “oude” bekende op het Alphense Korenfestival. In 2014 deden wij voor het eerst mee aan dit festival en werden meteen uitgeroepen tot het “Leukste koor van Alphen en omstreken!”   

We gaan er weer een spetterend optreden van maken en hopen veel mensen te ontmoeten op 25 mei 2024. 

www.popkoormikado.nl 

Categories:

Tags:

Comments are closed