Popkoor Am@zing!

Popkoor Am@zing! uit Leidschendam is opgericht in oktober 2015 en staat sinds augustus 2023 olv Kateryna Vinitsky. Zij is zangeres, zangcoach en dirigente. 

Kateryna is geboren en getogen in Oekraïne, in een gezin waar haar vader zong en gitaar speelde en de belangrijkste persoon was die Kateryna kennis liet maken met muziek en het podium.

Thuis had Kate, ondanks het tekort aan goede wereldmuziek vanwege de beperkingen van het systeem van de Sovjet-Unie, veel tapes met Michael Jackson, Sade, Queen enz. en die muziek vormde haar muzieksmaak. Ook ontdekte ze op jonge leeftijd de schoonheid van Oekraïense volksliedjes. 

Samen heeft dit een grote invloed op Kateryna’s muziekcreatieproces, want naast haar eigen liedjesproductie maakt ze ook koralen voor koren en harmonieën met een grote wereldstructuur, maar met veel eenvoudige melodische lijnen geïnspireerd door volksmuziek. 

Daarna volgden de muziekacademie, de universiteit met als hoofdprofiel zang en directie en uiteindelijk, na haar verhuizing naar Nederland, heeft Kate ook een diploma geluidstechniek. 

Kateryna is dirigent van Oekraïens orthodox kerkkoor, Oekraïens popkoor in Rotterdam, Kids international Choir – Singing Birds, Internationaal popkoor in Rotterdam en nu popkoor Am@azing uit Leidschendam. 

Voor haar is het altijd belangrijk om mensen betrokken en geïnteresseerd te houden in zingen en plezier te hebben en dit alles te combineren met het leren gebruiken van een stem op een gezonde manier. 

Katyeryna haar methodes zijn een combinatie van verschillende technieken, van Estelle Methode tot Italiaans klassiek belcanto, gemengd met fysieke activiteiten uit de yoga of dans. Alles samen zorgt ervoor dat mensen meer verbonden zijn met het geluid en creëert een geweldige vibe en geeft vrij snel een stabiel resultaat. 

Onze oefenavonden zijn opgedeeld in twee delen, voor de pauze beginnen we met zang- en/of stemoefeningen, daarna wordt het nieuwste nummer intensief geoefend. 

Na de pauze zingen we een deel van ons repertoire. Op het repertoire staan songs van onder anderen Adele, Bon Jovi, Metallica, Lady Gaga, Robin Thicke, Abba en Krezip. Doel is ons eerst volgende optreden. Een aantal keer per jaar willen wij deelnemen aan korenfestivals of zingen we op uitnodiging van bijv. een wijkcentrum of bij de opening van zwembad De Fluit.  

Na afloop om 22.00 uur is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even gezellig na te praten. 

Een onderdeel van onze oefenavonden betreft ook een bijpassende choreografie. De pasjes zijn voor een ieder goed te volgen. Hierdoor kunnen we een swingend optreden verzorgen. 

U kunt op www.popkooramazing.nl kijken voor meer informatie.  

Categories:

Tags:

Comments are closed