Zaterdag 7 mei Alphens Korenfestival
 
Na twee keer uitstel gaat het er nu toch van komen: de achtste editie van het Alphens Korenfestival vindt plaats op 7 mei a.s. De animo is groot, de koren staan te trappelen om weer te gaan optreden, het zijn er meer dan ooit. Na twee jaar stilstand is iedereen er weer aan toe om met elkaar een muzikaal feestje te bouwen.
 
Tijdens het Alphens Korenfestival komen bijna 50 koren vanuit alle windstreken naar Alphen aan den Rijn om op te treden op vele binnen- en buitenpodia.
Voor muziekliefhebbers is dit een buitenkansje om een verscheidenheid aan geweldige koren te kunnen beluisteren, zowel op binnen- als op buitenpodia. Grote koren, kleine gezelschappen, klassiek, volksmuziek, gospel, pop, alle genres zijn vertegenwoordigd.
 
Dit keer voegen wij enkele bijzondere podia toe. In de nieuwe bibliotheek zullen koren u toezingen vanaf het balkon. Er zullen optredens zijn in de Oudshoornse Kerk met haar prachtige akoestiek. En wat dacht u van Avifauna, hoe leuk is het dat de koren daar zullen zingen tussen de flamingo’s?
En vindt u de afstand tussen de podia te groot? Twee ponten zullen tussen 11:00 en 17:00 heen en weer varen tussen de Swaenswijkplaats (locatie Maranathakerk), via het Rijnplein, Aarkade en Oudshoornse Kerk en Avifauna. Op de pont zou je zomaar een spontaan zingend koor kunnen aantreffen. Zowel de koren als het publiek kunnen gratis gebruik van maken van deze service, waarbij koren die moeten optreden voorrang zullen krijgen vanwege de strakke programmering.
 
Enkele Alphense koren zullen een rol spelen in de opening en afsluiting van het festival. Traditioneel vindt dit plaats op het Rijnplein. Zodra de programmering is vastgesteld zullen wij hier meer over bekendmaken, maar dat het een spektakel wordt kunnen wij alvast verklappen.

Facebook