Nieuwsbrief 2-2024

Alphen aan den Rijn, 26 maart 2024
Beste zangvrienden en vriendinnen,
Hier is ie dan, de tweede nieuwsbrief om jullie tussentijds een update te geven.
Evenals de andere jaren ontvangen de koren een week voorafgaand aan het festival een laatste nieuwsbrief met alle praktische informatie die van belang is voor de dag zelf.

Nieuwe website
Met dank aan Martin Wedel, onze webmaster kunnen wij met trots vertellen dat wij een geheel vernieuwde website hebben! Wij zijn Martin heel dankbaar voor de geweldige klus die hij belangeloos voor ons heeft geklaard. Neem vooral even een kijkje op https://alkoren.nl

Rooster
Als bijlage bij deze mail tref je het rooster aan. Dit is de meest lastige puzzel die wij ieder jaar oplossen. Wij proberen altijd rekening te houden met de wensen van de koren. En worden vaak ook tussentijds weer benaderd met aanvullende wensen, waardoor we weer opnieuw moeten schuiven. En één koor verschuiven betekent dat je ook weer andere koren moet verschuiven.
Daarnaast moeten we ook rekening houden met de apparatuur die op de diverse locaties aanwezig zal zijn en de mogelijkheden of beperkingen die sommige locaties hebben.
Door dit alles hebben we al vele versies gemaakt, maar nu is hij wat ons betreft klaar.
Wij vragen je er dan ook rekening mee te houden dat schuiven in het rooster haast niet mogelijk is.
Als je het Exceldocument opent zie je twee gekleurde cellen. Hierin kun je je eigen koor en wellicht een tweede koornaam invullen, dan kleuren de vakjes waar de optredens plaatsvinden mee, zodat je in één oogopslag kunt zien wanneer je waar moet optreden.

Locaties
Evenals vorig jaar hebben wij ervoor gekozen om het festival voornamelijk in het centrum van Alphen aan den Rijn te laten plaatsvinden. Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar.
Wij hebben een bijlage opgesteld met een beschrijving en foto’s van de locaties. Dit geeft je een indruk van hoe de locaties er uitzien en welke apparatuur er op locatie aanwezig zal zijn. Eén van de locaties is voor ons ook nieuw, dat is de St. Jozefzaal. Deze ligt naast de Bonifaciuskerk.
Naast deze locaties zullen er nog twee locaties toegevoegd worden, maar daar zullen we een aparte mail aan wijden zodra wij daar meer duidelijkheid over hebben.

Medley voor de slotmanifestatie
Vorig jaar hebben wij veel enthousiaste reacties ontvangen over de wijze waarop wij de slotmanifestatie hadden ingevuld. En ook dit jaar hebben maar liefst 16 koren zich aangemeld om mee te doen aan de slotmanifestatie en hebben hun top-10 repertoire aangeleverd. Hieruit hebben wij de meest genoemde nummers geselecteerd en zullen van ieder koor tenminste één door hen aangeleverde song verwerken in de medley. Onder leiding van dirigent Mathieu Smit zullen wij deze met zijn allen zingen. Natuurlijk vertonen wij de teksten op het grote videoscherm zodat iedereen lekker mee kan zingen.
Jullie zien het, wij zijn al aardig op stoom gekomen.

Wij wensen ook jullie veel succes met de voorbereiding en kijken uit naar 25 mei a.s.
André, Antoinette, Ellen, Frans, Maarten en Taroena.

Categories:

Tags:

Comments are closed