Popkoor Mikado bestaat uit zangers en zangeressen die het een uitdaging vinden om van ieder optreden een feestje te maken en ervoor te zorgen dat het publiek door ons optreden wordt geraakt. 

Het repertoire van Popkoor Mikado spreekt een breed publiek aan. Het bestaat uit bekende hedendaagse swingende popmuziek, afgewisseld met gevoelige ballads. De nummers zijn meerstemmig, herkenbaar, maar vaak toch net in een ander jasje gestoken. 

  

Iedere dinsdagavond vanaf 20:00 uur vind je Mikado in Dorpshuis en eetcafé de Tas, De Dam3 in Benthuizen. Er wordt dan gerepeteerd onder de deskundige leiding van Mathieu Smit. Plezier in zingen en ontspanning staan voorop, maar er wordt wel serieus gewerkt aan resultaten.  

En wat is er leuker dan deze aan het publiek te laten horen? Er wordt dan ook regelmatig opgetreden, gemiddeld 10 x per jaar. 

 

Plaats voor nieuwe leden! 

Het gezelligste popkoor uit het groene hart heeft weer plaats voor nieuwe leden. Wij zoeken met name versterking bij de tenoren en sopranen.  

Je hoeft geen noten te kunnen lezen, want er wordt geoefend met ingezongen muziekbestanden. Oefenen doe je thuis en op de (dinsdagavond) repetitieavonden worden de puntjes op de i gezet. Tijdens deze avonden wordt gewerkt aan zangtechniek, presentatie en choreografie in een ontspannen sfeer.  

Na afloop hebben wij dan nog onze "derde helft" en wordt er nagepraat onder het genot van een drankje. Meld je aan bij Miranda via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon een keer langs. 

 

Alphens Korenfestival 2020 

Mikado is inmiddels een "oude" bekende op het Alphens Korenfestival. In 2014 deden wij voor het eerst mee aan dit festival en werden meteen uitgeroepen tot het "leukste koor van Alphen en omstreken!" Ondanks dat het wedstrijdelement er niet meer is smaakte dit naar meer. Wij vinden het iedere keer weer leuk om mee te mogen doen aan dit festival en hebben er ook nu weer zin in om er met alle deelnemende koren een muzikaal feestje van te maken! Graag tot ziens bij het Alphens Korenfestival 2020! 

 

De foto is gemaakt door onze huisfotograaf Dirk Barnhoorn tijdens het Alphens Korenfestival editie 2019. 

 

Voor meer informatie kijk op Mikado-YouTube en op  www.popkoormikado.nl 

Facebook