Wat begon als een droom werd na een oproepje in de krant werkelijkheid. Vier vriendinnen opperde het idee om een popkoor in Nieuwegein op te richten.  Maar liefst 250 mensen meldden zich aan voor een workshop, om te ervaren hoe leuk zingen in een popkoor is. Die avond op 8 maart 2000 is de oprichting van Popkoor Amazing een feit.  

Er wordt gestart met 130 leden, de rest van de mensen moet helaas op de wachtlijst. De bevlogenheid van de toenmalige dirigent Peter Elbertse zorgde ervoor dat Amazing  binnen korte tijd in Nieuwegein bekendheid verwierf. Na enkele maanden hard repeteren staat het koor al op 23 september 2000 voor het eerst op de planken tijdens Lekart in Culemborg. Op 26 November 2000 vindt in ditzelfde theater het eerste zelf georganiseerde concert plaats. Zowel het middag- als avondconcert zijn dan geheel uitverkocht en zijn deze eerste concerten het begin van een traditie die wij tot op de dag van vandaag voortzetten.  

Intussen is het aantal leden afgeslankt tot 80 leden. Naast de jubileumconcerten in de Kom verzorgt Amazing jaarlijks verschillende optredens tijdens korenfestivals of op uitnodiging van andere organisaties. 

Naast zorgen voor kwalitatief goede optredens staat gezelligheid bij Amazing ook hoog in het vaandel. Dit blijkt wel uit het feit dat nog steeds 27 koorleden van het eerste uur lid zijn van Amazing. 

Ons repertoire bestaat uit popnummers van de jaren 60 tot nu, zowel Engels- als Nederlandstalig. Onze dirigent en arrangeur is Peter van Lonkhuijsen en is sinds 2007 aan ons verbonden. 

 

Adres website: http://www.we-are-amazing.nl 

  

Adres Facebookpagina: www.facebook.com/Popkoor-Amazing-Nieuwegein 

Facebook