Regiomannenkoor ‘Die Gouwe Sanghers’ 

Het koor dat uit 48 zangers bestaat, voert een breed scala aan koorliteratuur van renaissance en profane tot moderne muziek van binnen- en buitenlandse componisten. Het mannenkoor, is opgericht op 12 september 1945, is een van de koren die Boskoop rijk is en het langst bestaande koor in Boskoop met een rijke historie. Die Gouwe Sanghers is al jaren een begrip in het ‘Groene Hart’ en de regio. Waar u ook woont in het Groene Hart, DGS is niet ver weg. Ons koor heeft zowel kunst als cultuur hoog in het vaandel staan. De kracht van het koor is de afwisseling in de muziek, waarbij elke muziekstijl regelmatig aan de orde komt.  

“Temidden van alles wat ons leven aanreikt aan mooie dingen en aan uitdagingen, is het de muziek die ons bindt.” 

DGS is een algemeen mannenkoor, toegankelijk voor iedere man, die op goed niveau wil zingen en dat ook wil uitdragen.  

Op 8 november 2019 heeft DGS met 3 andere koren, Shantykoor ‘De Kreunende Sluisdeuren’, Gospelkoor ‘Sound of Celebration’ en Popkoor ‘Alphense Goldies’ in het theater Castellum in Alphen aan den Rijn een 4-koren Benefietconcert georganiseerd ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) was geslaagd!   

Regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers wil graag nieuwe zangers ontvangen, die houden van een uitdaging. We zingen algemene werken, evergreens en klassieke werken. 

 

Dirigent Jeroen Bosman  

Jeroen Bosman werd op 19 juni 1959 te Zandvoort geboren. Zijn muzikale loopbaan begon aan het conservatorium van Arnhem,  waar hij koordirectie studeerde bij Joop Schets en orgel bij Bert Matter. Hij vervolgde zijn studie koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Jan Boogaarts, Jan Eelkema en Lucas Vis. Op het Rotterdams Conservatorium sloot hij zijn muzikale studie af bij Barend Schuurman en Arie van Beek. Sinds februari 1987 is Jeroen dirigent van het Regiomannenkoor ‘Die Gouwe Sanghers’. Over die periode zegt hij zelf: ‘terugkijkend naar de afgelopen 31 jaar, besef ik dat ik maar een klein stukje heb bijgedragen aan de geschiedenis van dit koor dat in 2020 75 jaar bestaat. Het enthousiasme en de inzet van de leden hebben mij ook altijd geïnspireerd. Dan krijg je een wisselwerking, waardoor het niet alleen prettig is om lid te zijn van het koor, maar ook om ervoor te staan. Het koor is net een voetbalelftal. Alleen met dit grote verschil dat het koor geen reserves kent. Iedere zanger staat elke week weer opgesteld. 

We oefenen elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Plataan te Boskoop. Kom eens vrijblijvend luisteren of kijk voor meer informatie op de website http://www.diegouwesanghers.com/

Facebook