Het Steenbergs mannenkoor ABS is een van de langst bestaande zangverenigingen van ons land met momenteel een ledental van 50 mannen. Het koor kenmerkt zich door een veelzijdig en breed georiënteerd repertoire. Nederlandse liederen, maar ook Engelse, Duitse, Italiaanse, zowel hedendaagse als semi-klassieke werken, worden met plezier uitgevoerd. Ook de door dirigent Jan Ligtenberg gecomponeerde of gearrangeerde werken worden graag gezongen. De vaste begeleider op piano is Hikmet Bilalov.

ABS is dit jaar 132 jaar jong en verleent haar medewerking aan concerten in eigen stad en omgeving. Ook werden zij uitgenodigd voor een aantal optredens in Wales (Verenigd Koninkrijk) waaraan zij hun volle medewerking hebben gegeven. Het koor heeft een rijke geschiedenis en heeft zich door de vele jaren heen weten te handhaven als een gerenommeerd koor. Er zit zelfs een gestage groei in.

Er bestaat een grote verbondenheid tussen de koorleden en dat is o.a. wat dit koor zo uniek maakt. De vereniging hoopt nog vele jaren op plezierige en ontspannen wijze te kunnen voortbestaan. De leden hopen dat zich met regelmaat nieuwe koorleden komen aanmelden, zodat ABS over een aantal jaren het grootste en gezelligste West-Brabantse mannenkoor kan worden.

Het koor repeteert (op enkele vakantieweken uitgezonderd) iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22:00 uur in gemeenschapshuis De Vaert in Welberg. Belangstellenden zijn altijd van harte welkom.

Facebook