Facebook

Beste zangvrienden en vriendinnen,


Op zaterdag 13 mei 2023 organiseren wij de 9e editie van het Alphens Korenfestival!
De inschrijving is geopend; vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor deelname aan dit muzikale evenement via deze
link:https://forms.gle/DEeBdEEZD4BhbG8Q9


De vorige edities van het festival hebben ons geleerd dat het centrum van Alphen aan den Rijn tijdens het Korenfestival verandert in een zingende en swingende menigte.

Opening van het festival  
Evenals vorig jaar zullen wij met elkaar het festival openen. In een korte bijeenkomst zingen wij met elkaar onze stemmen warm, zodat alle deelnemers klaar zijn voor hun optredens. De koren verspreiden zich dan over het centrum van Alphen aan den Rijn voor de optredens op de vele binnen- en buitenpodia.

Planning
Het festival start om 11:00 uur en eindigt rond 17:00 uur. Om iedereen een kans te geven zingt ieder koor twee sets van ca. 25 minuten op verschillende locaties. Koren met een liveband zullen slechts één keer zingen, maar hebben dan wel 50 minuten  de tijd.

Slotmanifestatie

Het Alphens Korenfestival zal afgesloten worden met een korenestafette. De koren die hieraan deelnemen wordt bij inschrijving gevraagd een opgave te doen van hun 10 meest gezongen nummers. De organisatie gaat op zoek naar nummers die door meerdere deelnemers aan de estafette gezongen worden en selecteert deze voor de slotmanifestatie. Op ludieke wijze gaan wij met z'n allen het Rijnplein op z'n kop zetten.

Locaties en uitrusting

De optredens zullen plaatsvinden op binnen- en buitenlocaties. De overdekte buitenpodia zijn 6 x 4 meter. De locaties variëren in capaciteit. Zij zijn geschikt voor grotere koren of juist kleinere koren. De kleinste (binnen)locatie is geschikt voor hele kleine gezelschappen bestaande uit maximaal 15 personen.

Wij zorgen ervoor dat op de meeste locaties een geluidsinstallatie aanwezig is met een mengpaneel en een microfoon voor solozang of voor de aankondigingen. Afhankelijk van de locatie zorgen wij ook voor monitor speakers en overhead microfoons. Op sommige locaties wordt gezorgd voor een piano, deze is soms akoestisch, soms digitaal.

Plaatsingsprocedure:

  1. De koren die wij vorig jaar hebben moeten teleurstellen omdat wij ze niet konden plaatsen krijgen voorrang, mits zij zich vóór 1 januari 2023 hebben aangemeld;
  2. Daarna de koren die een of meerdere vrijwilliger(s) meenemen op volgorde van binnenkomst;
  3. Daarna de overige koren op volgorde van aanmelding;
  4. Het bestuur behoudt zich het recht voor af te wijken van deze procedure indien een situatie ontstaat dat het opvolgende koor niet plaatsbaar is op de nog beschikbare plek(ken), maar een koor dat zich later heeft ingeschreven heeft nog wel plaatsbaar is.

 

Publiciteit

De deelnemende koren worden actief gepromoot via de website en via onze Facebookpagina www.facebook.com/alphenskorenfestival. Hiervoor wordt gevraagd een foto aan te leveren van een kwaliteit van tenminste 1MB en een wervend stukje te schrijven.

Bijdrage in de kosten

Van iedere deelnemer wordt een bijdrage van € 100,00 gevraagd voor de te maken kosten. Op het moment dat  de inschrijving sluit zullen de koren die geplaatst zijn een factuur ontvangen. Op het moment dat de betaling ontvangen is, is de deelname definitief.

Vrijwilligers

Het organiseren van een festival van deze omvang kan alleen georganiseerd worden als er voldoende vrijwilligers (gastheren/vrouwen) zijn om de podia te bemannen. Wij doen een dringende oproep aan de deelnemende koren om (een) vrijwilliger(s) te werven die ons gedurende (een deel van) de dag willen helpen. Koren die een of meerdere vrijwilligers meenemen krijgen voorrang in de plaatsingsprocedure.

Wij zien uw inschrijving met belangstelling tegemoet en begroeten u graag op het Alphens Korenfestival van 2023!