Beste koren,

Na de afsluiting van de zesde editie van het Alphens Korenfestival is er veel gebeurd.

Zelfs zoveel dat de zevende editie even op losse schroeven heeft gestaan.

Het festival is in zwaar weer beland door toedoen van één van de bestuursleden van de stichting Alphens Korenfestival. Door mismanagement en ontvreemding van financiële middelen is de stichting in grote financiële problemen gekomen. Dit heeft geleid tot het onmiddellijk uit de functie zetten van het betreffende bestuurslid en ontbinding van de stichting. Er is aangifte gedaan en deze persoon is gesommeerd tot terugbetaling zodat alle openstaande rekeningen alsnog voldaan kunnen worden.

Als gevolg hiervan is de website uit de lucht gehaald en de communicatie via de Facebookpagina gedurende een aantal maanden tot een minimum beperkt geweest.

 

Een aantal mensen hebben zich dit zeer aangetrokken: Een verdwijning van het prachtige Alphens Korenfestival zou een grote aderlating zijn voor de korengemeenschap van Alphen aan den Rijn en de vele koren die zich al aangemeld hadden voor editie 7 mochten niet teleurgesteld worden! Ook de oud bestuursleden dragen het festival nog steeds een warm hart toe.

 

Na uitgebreid beraad is er een oplossing gekomen. Er is een nieuwe stichting opgericht: Stichting Groene Hart Korenfestival. Deze stichting heeft de beschermde naam en het internetdomein “Alphens Korenfestival” mogen overnemen en is nu achter de schermen druk bezig met de organisatie van de zevende editie van het Alphens Korenfestival.

Een paar koren hadden de bijdrage voor deelname al betaald, maar gelukkig kunnen wij vermelden dat deze bijdragen veilig gesteld zijn!

De grootste zorg die het nieuwe bestuur heeft is het werven van de benodigde fondsen, immers de stichting is opnieuw met 0 begonnen en het organiseren van een festival van dit formaat kost veel geld.

Wij bekijken of wij het festival op dezelfde manier kunnen organiseren als de vorige jaren of dat wij het misschien wat moeten downsizen zodat wij het met minder financiële middelen toch kunnen laten doorgaan.

 

Bankrekening

De stichting Groene Hart Festival heeft een eigen bankrekening geopend: NL89INGB0006911414. Alle koren die geplaatst kunnen worden op het festival zullen een factuur ontvangen. Vriendelijk verzoek aan de deelnemende koren: betaal pas na ontvangst van de factuur.

Zoals aangegeven is het eerder door de koren al overgemaakte geld veilig gesteld. De koren die het inschrijfgeld overgemaakt hebben naar de rekening van de “oude” stichting hoeven niet te betalen. Zij ontvangen wel alsnog een factuur ten behoeve van hun administratie. Alle communicatie over betalingen verloopt via de penningmeester.  

 

Verklaring afdracht Buma

Met de komst van een nieuwe stichting wordt er een professionaliseringsslag gemaakt. Een van de stappen daarin is het veilig stellen dat aan de wettelijke verplichting betreffende de afdracht aan de Buma voldaan wordt.

Wij vragen alle koren de aan hen toegezonden verklaring afdracht Buma getekend retour te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zonder ontvangst van een getekende verklaring kunnen wij de koren niet plaatsen.

 

Website en Facebookpagina

Zoals in de inleiding van deze nieuwsbrief is aangegeven is de “oude” website van het Alpens Korenfestival uitgezet. We hebben Martin Wedel bereid gevonden om een mooie nieuwe website voor ons te ontwikkelen. Op dit moment wordt hier door hem hard aan gewerkt. Alle koren zullen op de website gepromoot worden. Voor die koren die nog geen tekst en/of foto aangeleverd hebben: stuur deze snel naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het zou jammer zijn als uw koor aan het overzicht ontbreekt!

Ook de promotie van de koren op Facebook is inmiddels in volle gang. Iedere dag wordt één van de deelnemende koren uitgelicht! Houd de pagina in de gaten door deze te liken en delen mag!

 

Techniek

Vanuit enkele koren is de vraag gesteld of er laptops aanwezig zijn bij de podia. Helaas kunnen wij daar niet voor zorgen. De koren zullen zelf hun laptop en een aansluitkabel mee moeten nemen zodat zij de laptop aan kunnen sluiten op het mengpaneel tijdens het Korenfestival.

  

Hulp gevraagd op 11 mei 2019

Tijdens het Alphens Korenfestival is er altijd behoefte aan vrijwilligers die willen helpen opbouwen, de koren willen ontvangen op de locaties, de tijdsplanning in de gaten willen houden en de apparatuur op de verschillende podia willen (helpen) bedienen. Door de jaren heen hebben wij gemerkt dat er hiervoor altijd te weinig vrijwilligers zijn. Wij roepen u op om uzelf te melden indien u bereid/in staat bent om te helpen op de dag. Dit kan via een van de bestuursleden.

 

E-mailadressen bestuur

Met de komst van de nieuwe stichting zijn er ook nieuwe e-mailadressen. Wij verzoeken u om niet meer te communiceren via de oude e-mailadressen maar gebruik te maken van de nieuwe. Alle communicatie m.b.t. de deelname aan het Korenfestival verloopt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  

Taakverdeling

Binnen het nieuwe bestuur zijn de taken netjes verdeeld. Ook zijn er enkele vrijwilligers die ons helpen. Kijk onder de tab “bestuur” voor een overzicht van wie wat doet. Mocht u enthousiast geworden zijn en mee te willen helpen met de organisatie? Neem dan contact op met de voorzitter!

U ziet, aan ons zal het niet liggen, wij zijn op dit moment vol op stoom en hebben er alle vertrouwen in dat wij er samen met u een prachtig Alphens Korenfestival van zullen maken. Wij hopen u voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd en zullen u regelmatig via de website/Facebook of per mail op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

Met muzikale groet,

 

Het bestuur van de Stichting Groene Hart Korenfestival

Frans, André, Joke en Ellen

Facebook