Na twee jaar van stilte is het dan weer zover; op zaterdag 7 mei, de dag voor Moederdag organiseren wij de 8ste editie van het Alphens Korenfestival. Toen we eind 2021 begonnen met de organisatie begonnen wisten we niet wat we konden verwachten. Corona was nog in het land en er waren nog steeds maatregelen die het onmogelijk maakten om een dergelijk festival te organiseren. Maar een festival als dit heeft een behoorlijke voorbereidingstijd nodig.
En dus moesten we in december al beslissen; gaan we ervoor of niet?
Ook onzeker was of er zich voldoende koren zouden aanmelden. Men had bijna twee jaar niet kunnen repeteren.
En bestonden de koren nog wel?  Corona had tenslotte behoorlijk in het ledenbestand ingehakt.
Tot onze verrassing hadden we binnen de kortste keren 56 aanmeldingen. En daar bleef het niet bij, naderhand druppelden er nog meer aanmeldingen binnen. Normaal gesproken nemen zo’n 30 a 35 koren deel aan het Alphens Korenfestival meedoen. Dus we kunnen wel spreken van een verrassend resultaat. We kunnen niet meer dan 50 koren plaatsen, dus toen wij meer dan 60 aanmeldingen hadden moesten wij zelfs een aanmeldingstop afkondigen.
Kortom, op 7 mei gaan we weer van start; groter en vitaler dan ooit. Met 50 koren, 12 podia en meer dan 1.500 zangers en zangeressen.
We hebben er zin in!

Het organisatiecomité

Ellen Post Uiterweer
André Harts
Frans Lems

 

Hier vindt u de locaties van Alphens Korenfestival!